Menu

Tankar runt musik i filmer och tv

0 Comment


När det kommer till musiken i diverse filmer eller tv-program så ser jag gärna att man väljer musik som förstärker stämningen eller, om det finns text, att texten passar in i sammanhanget. Ibland kan det ha ett humoristiskt inslag och tvista till det lite. För att det ska fungera så krävs det lite mer av publiken, det fungerar liksom inte att bara slötitta då, utan man måste vara aktiv i sitt tittande och lyssnande. Jag gillar att lyssna på texter, men det händer att jag får förklara för kompisar vad jag finner så komiskt ibland.

Det finns enligt mig inte ett måste att använda sig av enbart tidstypisk musik. Ett exempel är filmen En riddares historia. Där har de lagt in rockmusik vid nåt tillfälle. Inte tidstypiskt men stämningshöjande. Det var förresten en ganska underhållande film, med en ung Heath Ledger, som är värd att se.

Sen har vi ju School of Rock, inte världens bästa film men mycket bra musik. Samma sak med filmerna om Bill och Ted (med bland andra en mycket ung Keanu Reeves). Underhållande filmer om än inte toppklass.