Menu

Musikaler

0 Comment


Denna underskattade genre av filmer. Den bästa jag sett hittills måste vara Moulin Rouge. Underbara prestationer från skådespelarna och bra musik rakt igenom. Mycket bättre än filmen Mama Mia, sångmässigt i alla fall. En gammal klassiker i sammanhanget kan man nog säga är The Rocky Horror Picture Show. En märklig film som har nått kultstatus. Bör ses av alla som en del av allmänbildningen.

Annars så rekommenderar jag alla jag känner att gå och se musikaler på teatern. Detta är oftast oslagbart för här är det människor som lever på att sjunga och man stöter på fantastiska röster. Här är en klassiker Fantomen på Operan och den är helt klart svår att slå. Uppföljaren är inte i närheten av originalet så den kan ni skippa.

En av de bästa jag sett på teatern är We Will Rock You, baserad på musiken från rockgruppen Queen. De har använt sig av låtarna och byggt en handling utifrån dem, precis som med Mamma Mia. Genialiskt! Detta borde helt klart gå att göra med musik från även andra grupper. Till exempel Hammerfall, Eurytmics, The Beatles eller AC/DC, bara för att nämna några.