Menu

Högtalaren – Det som förmedlar ljudet av instrumenten

0 Comment


Att du kan köpa instrument online vet du säkert redan. Ja, du har säkert kännedom om att du också kan köpa alla sorters högtalare online. Frågan är dock om du verkligen ska köpa ett så finkänsligt instrument som detta på nätet? Det bästa blir nog att vara den som provar ut de högtalare du ska investera i i den fysiska butiken. Hur som helst är det fortfarande så att du kan se över utbudet på nätet, vilket gör att du får kännedom om egenskaperna och de olika specifikationer som finns på de olika sorterna samt fabrikaten på högtalare.

Vilka högtalare passar just dig

Att svara på vilka högtalare som passar till just den enskilda individen är mycket svårt. Om du istället ställer frågan vilket som är det generella valet för olika sorters musik, tal och ljud blir det hela enklare. Är det så att du lyssnar på rock, hårdrock och lite häftigare musik, brukar det vara basen som är viktigast. Gäller det countrymusik eller pop ligger allt på alla delar från bas, och mellanregister till diskant. Är klassisk musik din grej handlar det mest om mellanregister och diskant. Hur det än ligger till är alla delar viktiga i ditt val av högtalare. Detta inte minst när det handlar om det material som de är tillverkade i.

Idag finns högtalare i alla olika former och material. En del köper dessa till sin dator, och då kan det handla om ett enkelt plasthölje. De får fortfarande ett bra ljud, även om detta inte alls är något för finsmakaren. Det bästa materialet som högtalare kan byggas i är naturligtvis trä. I det fallet är det många gånger hårdare material som ädelträ som blir det bästa valet. Faktum är att det under senare tid även uppmärksammats att det går att bygga i andra material såsom allt från cement till glas, vilket också visat sig återge ljud på ett bra sätt.

Hitta grunden för ditt val av högtalare

Precis som du alltid kan göra med allt du ska köpa, så kan du kika efter de specifikationer och stilar som finns på högtalare online. I det fallet finns det naturligtvis de vanliga onlinebutikerna som OnOff, MediaMarkt och Elgiganten att kolla upp. Nu är det väl dock i sanningens namn så att du som söker det bästa, inte alls kommer att finna det på dessa platser.

I det fallet handlar det om att söka i topplistor och på jämförelsesajter, där du har chansen att finna de bästa högtalarna 2019. I det fallet finns Pricerunner och många andra väl inarbetade sajter. Du kan också vara den som läser Ljud och Bild online eller något annat professionellt magasin. Efter det finns den nya jämförelsesajten (https://www.advized.se/hogtalare) med topplistor över bästa högtalarna skrivna av oberoende experter. Detta är advized.se, som verkar vara en mycket bra sida med stor framtidspotential. Nedan ser du några av de bästa valen av högtalare som experterna på advized.se ser det. Söker du mindre ljud för dina öron, finner du också hörlurar du kan använda när resten av familjen ligger och sover.

  • KEF Högtalarpaket: Här handlar det om ett komplett set av härliga högtalare. Du finner en centerpjäs, fyra sidohögtalare samt en bas-låda. Med detta paket kommer du garanterat att vara den som har ett av de bästa bioljuden i kvarteret när du kollar in den senaste filmen.
  • Harman Kardon HKTS-65Q är helt klart ett av de bästa valen. Här handlar allt om din ekonomi för att få det bästa ljudet. Dock är detta val inte så dyrt som du skulle kunna tro. För under 7 000 kronor är paketet ditt, och du har ett underbart ljud resten av livet.
  • Klipsch The Sixes Speakers: Detta är något för dig som vill ha en bas-låda, kombinerad med två av de bästa stativhögtalarna. Med detta val får du ett rent ljud oavsett om du kopplar dem till TV, stereo eller dator.